Отдавна се говори, че през зимата на 2017 година на „Герена“ са допуснали една от най-големите си грешки. И тя е свързана с Фернандо Каранга, който се превърна в последствие в един от най-големите им кошмари. Бразилецът наниза 3 гола в дербитата по време на първия си период у нас, а сега не пропусна да ознаменува и завръщането си с попадение във вратата на големия съперник. Това обаче нямаше да се случи, ако на „Герена“ през 2017 година бяха взели друго решение. Твърди се, че Каранга първо е бил предложен на „сините“. Те обаче не били съвсем убедени в качествата му и се страхували да не се издънят. Все пак в Южна Корея не му се получават нещата и той е принуден да се върне под наем в родината си. Стореното – сторено.

В следващите години със сигурност са допуснати доста такива грешки. Просто на пръсти се броят футболните агенти, които на 94% поне работят само с 1 клуб. И всеки предлага стоката си поред на номерата.

Така се твърди, че през тази зима на „Герена“ е било предложено едно от най-нашумелите имена в момента – Мичи Нтело, пише "Мач Телеграф". Както е известно, по време на зимната подготовка на Левски се заговори, че „сините“ се оглеждат и за нападател. Билал Бари не успя да вземе участие в нито една контрола, а по едно време се заговори, че и Рикардиньо може да бъде продаден, защото има добра оферта за него. И така визитката на Нтело е била хвърлена на масата. В крайна сметка на „Герена“ решиха, че ще задържат Рикардиньо и ще чакат Бари да се оправи. Нтело пък пое към Пловдив, където в момента прави фурор с екипа на Локомотив Пд. На „Герена“ все пак се появи играч, който уж трябваше да подсили атаката. И това е Евертон Бала или Куршума.