Областният управител на Пловдив Дани Каназирева издаде документ, с който се разрешава използването на стадион "Локомотив" за провеждането на международни спортни мероприятия за срок от 12 месеца. За втора поредна година заповедта е на база проверка и доклад на сформирана областна комисия в изпълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

При огледа на спортното съоръжение е установено, че трибуните и седалките са според изискванията, има ясно обозначени места с достъп за хора с увреждания и техните придружители. Десет на сто от общия капацитет на стадиона е в сектор със заграждения за гостуващите фенове. Стадионът, като и частите извън него, са добре осветени и има изградено видеонаблюдение. Има оперативен координационен център с изглед към цялата вътрешна част на стадиона и възможности за комуникация между лицата и представителите на съответните служби, отговорни за безопасността и реда. Около всеки вход на стадиона има поставени информационни табели на български и английски език, посочващи забранени за внасяне на стадиона предмети. Освен лекарски кабинет има и обособено място за амбулантна шатра за оказване на първа помощ. По време на срещи се осигуряват и две линейки. Съвместно с органите на реда на всички входове на стадиона се осигурява пропускателен режим чрез метални заграждения и контрол.

На база на заключенията на комисията, в която участват представители на Областта, община Пловдив, ОД на МВР, РДПБЗН и др., се издава и съответното разрешително за една година, се посочва още в съобщението.