Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски разкри на пресконференция в пресклуб "България" някои интересни неща, касаещи клуба и играчите.

"Работата на треньора е безкомпромисна. Всичко в отбора минава през призмата на разговорите и по този начин се стигна до тези резултати. При него няма компромиси. Стига с тези финанси, Локомотив играе без пари. Моят джоб е тънък. При нас бюджетът е ясен. Стига сме говорили във футбола само за пари. При нас нещата са реални. Всеки си получава това, което дава. Не виждам един играч да струва, колкото един от Втора лига на Италия, Испания, а и от Аржентина", каза той.

"Нашето ниво се вдигна в мачовете от евротурнирите. Един отбор израства в мачовете. По-доброто нещо е да има мачове. Целта е да имаме повече срещи. Битките в Европа дадоха резултат за израстването на отбора. Не знам дали сте правили статистика за головете на Локомотив, както и кой не е вкарал за тима. Аз не съм вкарал, защото не съм играл. Нямаме голмайстор. От нашите момчета и защитниците бележат. Алмейда има 4 гола от 10 мача. Езе има голове. Луков няма, но сега ще му дам да бие дузпа, за да влезе в тази класация. Дано да е срещу Левски, защото там ще ми е най-приятно. Ще играем мъжки срещу тях", обеща Крушарски.

Той заяви, че Димитър Илиев е подписал 3-годишен договор, тъй като няма желание да ходи никъде другаде. Босът цитира и причината леданта - Георги Илиев да се откаже в края на този полусезон:

"Искам да се откажа сега, докато съм на върха, за да не ме плюят после."

Освен това Крушарски сподели, че през зимната пауза ще бъдат привлечени двама или трима нови футболисти, като един от тях със сигурност ще е нападател, а друг ще бъде взет на мястото на Георги Илиев.