Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски, коментира парите от ТВ права, които получават футболните клубове. Той заяви, че всички трябва да са благодарни, че се наливат толкова средства във футбола. Крушарски припомни какво се е случило преди години, когато клубовете са били излъгани и са се хванали за палците.

Lap.bg
13 снимки

"Една крава във вимето има 20 кила мляко. Толкова може да извадиш. Откъде да търсим повече пари от ТВ права? Какъв футболен продукт предлагаме, за да имаме претенции? Когато няма театър, ходите ли да гледате? Колко публика има средно на мач в България? Гледате, виждате! Средно повече от 3000 човека на мач няма. А пред телевизора колко са?

Как да искаме пари колкото например във Франция? 20 милиона евро взимат от телевизонни права. Във Франция обаче колко колко хора гледат, колко струва продуктът? Това е огромна държава. Аз съм реалист. В България докато не се напълнят стадионите, тогава ще има повече хора пред телевизорите. С такива къси пасове не става. Ние трябва да сме благодарни на всеки, който дава пари. Иван Славков казваше: „Вие сте чисто луди да давате пари за ритнитопковци“. 

Този, който дава пари за футбол в България, е ненормален човек. 

Нали помните какво се случи преди години с ТВ правата. Обещаха се пари и после не се дадоха. Клубовете ги чакаха с нетърпение, но се хванаха за палците Сега няма такова нещо. Всичко е коректно. Трябва да сме благодарни за тези пари", заяви Крушарски.