Президентът на Локомотив Пловдив и кандидат за  президент на БФС - Христо Крушарски, коментира идеите си за развитие на българския футбол, както и процесите в клуба от "Лаута". Той разкри, че все още не притежава пълния пакет акции на Локомотив и призова за подкрепа на Борислав Михайлов, който е ценен в УЕФА. 
 
"Ние винаги сме бъркали в кацата с мед, но въпреки това сме постигали успехи. Защо да не объркаме и нечии други планове сега? Аз винаги тръгвам с цел, ние можем също да се намесим в борбата за първото място. За мен обаче ако Илиан Илиев и Черно море продължат с добрата си работа, могат да объркат сметките на ЦСКА и Лудогрец и да станат шампиони.
 
Акциите на Локомотив Пловдив не са все още изцяло мои, но и това ще стане официално по време на Общото събрание. Съжалявам единствено, че предишния път, когато бях в клуба не се споразумяхме с моя партньор, защото можехме да постигнем много по-големи резултати. И до ден днешен аз продължавам да търся хора, за да направим акционерно дружество и така, когато някой закъса, друг да може да помага. Не е далеч времето, когато Локомотив ще започне да се самоиздържа", заяви в "Арена спорт" Крушарски.
 
Той разкри, че лично е инициирал писмо до държавата, с което да бъде поискана нейната помощ за финансирането на футболните клубове.
 
"Мисля, че шансовете ми за президент на БФС ще скочат. Не чакам да ме изберат, за да почна да работя. Помагал съм на всеки един клуб, който ми се е обадил По един или друг начин съм помагал на всички с изключение на ЦСКА и Лудогорец. Инициирахме едно писмо до държавата, в което предлагаме тя да се намеси и да обърне внимание на българския футбол. Не говорим само за представянето на националния отбор, но и за факта, че нямаме материал. С тези пари могат да се издържат всички школи, да се подпомогнат аматьорските клубове и така общините да допринасят за развитието на футбола. Вече сме запознали с тази наша идея отборите от Първа и Втора лига и ще се боря да доведе тази идея до край. Надявам се, че до 20 февруари писмото ще може да бъде внесено в държавните институции с необходимия брой подписи", обясни Крушарски.
 
Босът на Локомотив Пловдив сподели и малко повече подробности около част от останалите си планове, ако бъде избран за ръководител на БФС.
 
"И преди съм го казвал в това студио, че ако ме изберат за президент на БФС, Локомотив става един от всички. Моите близки, които работят при мен, могат да потвърдят, че към тях няма специално отношение, а са най-тероризирани. 
 
Считам всеки един от останалите кандидати за сериозен опонент. Който и да спечели, аз съм готов да му дам моята програма. Ако той прецени, че тя го устройва, нека си направи извадки и да довърши започнатото от мен. Аз съм колективен играч и никога няма да тръгна против, нямам обаче място в Изпълкома. 
 
Не може обаче да искаш да си президент, без да си управлявал никога и пет човека. За мен президентът трябва да е бизнесмен, който е бил ръководител и е работил с финанси", заяви Крушарски и призова за подкрепа към Борислав Михайлов заради неговите връзки в структурите на УЕФА, които биха били от помощ за България, без значение, че той може и да не е президент на БФС", обясни той.
 
Според него съдийството е най-големият проблем на българския футбол. 
 
"Най-големият проблем са съдиите. Аз ще им давам назначенията месец по-рано, за да може да се подготви психически. Оттук нататък, ако някой рефер се оплаче, че са правени опити да му се налага мнение, аз ще заставам зад него. Ако някой обаче се поддаде, ще отива за наказание във "В" група, защото трябва да даваме пример",  завърши бизнесменът.