40 000 лева задължение за ползването на стадион Локомотив висна на врата на черно-белия клуб. Става въпрос за наем от по 5 000 лева на месец, който е договорен по времето на предишния мажоритарен собственик Адам Сотков. Парите са дължими към Община Пловдив, а кметът на града е пратил писмо до клуба, за да ги уведоми за борча. Собственикът на смърфовете Христо Крушарски коментира създалата се ситуация пред “ПловдивДерби“.

"Да, наясно съм със задължението от 40 000 лева към общината. Интересно, защо общината се досеща за това задължение не докато то е налично и се трупа от предишния собственик, а сега, когато има нов будала, дето да го плати", сподели Крушарски.

"Имаше среща при кмета. Той ми се обади и ми каза, че трябва да се срещнем. Когато отидох заварих там фенове, конструктори, строители и какво ли още не. Темата се оказа строителството на стадиона с новите отпуснати средства. На срещата казах на кмета, че аз няма да участвам в строителството. Това го изненада. Срещата беше в понеделник. Днес обаче, като се събудих, бях в доста превъзбудено настроение и реших, че ще строя. Така че пускам заявка за участие!", заяви още той.