Собственикът на Локо Пловдив и финансов благоде­тел на Рилски спортист Хри­сто Крушарски коментира скандалите в мача с Миньор Перник в Самоков от Югоза­падната Трета лига. Към края на срещата на стадион "Ис­кър" феновете на чуковете за­палиха тревата в сектора си и без малко да предизвикат по­жар. Крушарски бе бесен от поведението на перничани и дори слезе на терена да търси сметка от миньорци.

"Треньорът им (б.а. - Юри Васев) казва, че не са виновни. Виновно са и цялото ръковод­ство, и треньорът, и играчи­те, и т.н. Бях бесен след края на мача. Ако тези момчета не се вземат в ръце, така ли ще я караме и занапред. Да идват да бият, да трошат, да пра­вят скандали и да нападат въ­зрастни хора. И после да каз­ват, че някой друг им е счупил огледалото на колата."

"Те, ако се мислят за безнаказани, значи жестоко се лъжат. Аз съм си пуснал жалбите. Служебните лица са си написали докладите и чакам решения, наказания. С агресия нищо не се прави. Аз сега ще им покажа на Миньор, че няма да са първи. Да го знаят в Перник. Не става та­ка."

"Ами ако аз бях събрал 100 човека и се бяха срещнали с техните 100 човека, какво щеше да стане тогава. Ако бяха ударили един футболист в главата и умре, както хвърляха камъни по играчите, тогава ли щяхме да вземем мерки. За то­ва се намесих аз вчера", бесен бе Крушарски пред "Тема Спорт".

Той разкри за интересно съ­битие от родното му село Го­ведарци, провело се през уи­кенда.

"В Говедарци имаше инициатива: "Да върнем фут­болната интрига в Искровете", между четирите села в региона - Бели Искър, Маджаре, Мала църква и Говедарци. Получи се един страхотен празник във връзка с Европей­ския ден на спорта. Отделно от това само да ви кажа, че се изядоха 1200 кебапчета и се изпиха 1000 бири."

"Може да си представите колко беше публиката на този турнир на малки вратички по 6 човека. Уважиха ни от министер­ството на спорта. Озадачи ме, че от там обърнаха вни­мание на един такъв турнир. Това е голям поклон", каза биз­несменът, който накрая спо­дели и няколко думи за Локо Пд, който днес гостува на Ви­тоша в Бистрица.

"Локо вече се е преборил за третото място. Едни медали в края на сезона няма да стоят лошо на гърдите на футболи­стите. Аз работя отдолу на­горе. В такива турнири се на­мират млади момчета, които могат да растат."

"Нали зна­ете, че футболистите ги тър­сим някъде по върховете на дърветата, а те растат ни­ско долу. Всеки треньор иска да вземе готова манджа, без да слага подправки, и направо да започва да яде", завърши Крушарски.