Защитникът на Локомотив (Пловдив) Кристиан Гомис разкри част от живота си пред френския сайт "Фут Меркато". Централният бранител е роден в столицата на Сенегал Дакар, но е минал през няколко скромни френски отбори, като Стад Вернолитен, италианския АСД Корденонс, Ле Мюро, Паси Менил е ЕФ Бастия, преди да се озове за кратко в Пари Сен Жермен.

"След Ле Мюро изкарах проби в Аталанта Бергамо, откъдето имаха интерес към мен. Всичко мина добре и трябваше да подпиша договор, но в последния момент това не стана заради административен проблем", спомня си футболистът, който е висок 196 см.

"В България нещата вървят добре, успях да се наложа като титуляр. Имат ми доверие, имам всичко на разположение, за да се чувствам добре. Атмосферата е невероятна, хората тук обичат футбола. Идва доста публика, независимо от съперника. Приятно е, особено, когато играем срещу големите отбори - Лудогорец или ЦСКА София", разказва Гомис.

"Да играем редовно в Европа е допълнителна мотивация, още повече, когато вече сме пробвали. Миналата година ми бе за пръв път и натрупах много зрялост в тези мачове (бел. ред. - с Копенхаген)", казва той.

Кристиан Гомис признава, че договорът му с Локомотив изтича в края на юни. "В момента преговаря за евентуално продължение на договора, но още няма споразумение. Когато дойде моментът, ще взема решение. Но имам желание да се върна във Франция. Това е моята страна", признава защитникът.

Той признава, че мечтата му е да получи покана от националния отбор на Сенегал. "Това е мечтата ми. Роден съм в Сенегал, това ще бъде голяма гордост за мен", казва още Кристиан Гомис.