Министърът на спорта Красен Кралев вчера бе на трибуните на стадион "Локомотив" и изгледа победата на "черно-белите" с 2:0 над Етър. Той бе в компанията на собственика на "смърфовете" Христо Крушарски, зам.-кмета на Пловдив Иван Титюков и легендата Христо Бонев и след двубоя използва една от социалните мрежи, за да поздрави ръководството на пловдивчани за организацията и мерките, които бяха взели преди и повреме на срещата.

"Спортът в България се завърна. Посетих Пловдив, за да изгледам на живо футболния двубой между отборите на “Локомотив” и “Етър”. С тази среща беше подновено първенството на Първа лига след близо тримесечна пауза, наложена заради епидемията от коронавирус COVID-19. Мачът бележи и цялостния рестарт на спорта със състезателен характер в България.
Срещата в Пловдив се игра пред публика, след като дни преди подновяването на шампионата беше позволено максималният брой на зрителите да бъде 30% от капацитета на стадионите. За спазването на противоепидемичните мерки следеше назначеният от домакините офицер по сигурността. На входа на официалната ложа бяхме подложени на проверка на телесната температура, беше осигурен и дезинфектант за ръце. Настаняването се извършваше през две седалки, а дикторът неколкократно призова всички зрители да спазват дистанция.
На стадион “Локомотив” бях посрещнат от заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков, собственика на “черно-белите” Христо Крушарски, спортния директор Георги Иванов и клубната легенда Христо Бонев. С тях обсъдихме подновяването на първенството и предприетите мерки на всички стадиони в България, както и бъдещите планове за модернизация на спортната база. Поздравявам ръководството на “черно-белите” за отличната организация и спазването на предписанията с цел да се избегне разпространението на коронавирус COVID-19. От своя страна домакините ми подариха фланелка на “Локомотив” Пловдив.
В първата среща след рестарта на първенството “Локомотив” победи “Етър” с 2:0", написа Кралев.