Българският национал Георги Минчев е следен за трансфер от италианския Козенца, твърди сайтът tifocosenza.it. Голмайсторът на Локомотив (Пловдив) би бил едно от решенията за атаката на тима от Серия B, който ще се бори за оцеляването си до края на сезона.

В италианската Серия B не липсват български нападатели, като Андрей Гълъбинов е голмайстор на Реджина, а Атанас Илиев премина през лятото в Асколи.

Козенца е отборът в Серия B с най-слаба атака, като е отбелязал едва 15 гола в 18 мача. Спортният директор на клуба Стефано Тринкера неуспешно се опитва да засили нападението до момента. Било е постигнато съгласие с Алесио да Крус, който обаче е предпочел в последния момент да премине във Виченца. Раул Асенсио се насочи към Лече, а клубът трудно би се преборил за Диего Фалчинели с Бреша. Георги Минчев може да се окаже решение за атаката на Козенца.

Известно е, че Козенца представи преди няколко дни защитника на Славия Андреа Христов, който ще се опита да помогне на тима да запази мястото си във втора италианска дивизия.