Сайтът на известния италиански спортен журнастли Джанлука ди Марцио отрази случаите на коронавирус сред играчите и феновете на Локомотив Пловдив след финала за Купата на България и последвалите празненства в Пловдив след триумфа на "смърфовете".

За двубоя на Националния стадион "Васил Левски" след решение на здравния министър Кирил Ананиев и спортния министър Красен Кралев по изключение бяха допуснати 10 хиляди зрители, вместо максимално допустимите 4 хиляди, както бе според ограниченията за борба с разпространението на COVID-19. Днес стана ясно, че петима футболисти и още двама служители на Локомотив са дали положителни проби за коронавирус, като в медиите се говореше и за приблизително 50 заразени фена на пловдивчани, макар и вчера от РЗИ-Пловдив да потвърдиха за четири такива случая.

"Феновете на Локомотив не са толкова свикнали на трофеи и успехът за Купата предизвика еуфория сред тях. Победата предизвика празненства по улиците на Пловдив с участието на играи, треньори и фенове. Това не бе много добра идея, само няколко седмици след падането на крантината", се казва в матеирала на Ди Марцио. "В последните няколко часа Пловдив се превърна в огнище на зараза с 50 заразени фена и 9 футболисти. Това принуди Министерството на вътрешните работи да ограничи до минимум всякакви масови прояви в Пловдив и околността", се допълва в статията.