Спортният директор на Локомотив Пловдив - Илко Пиргов, говори на официалната пресконференция на тима преди старта на зимната подготовка. Той разкри какво се случва с Евандро Коста, за когото се заговори, че има интерес към него от страна на китайски тим. Бившият вратар също така коментира и докъде е строителството на базата на ДЮШ на клуба.

"Евандро се прибира в България във вторник, евентуално ще бъде на тренировка в сряда", започна Пиргов.

"Работи се по базата. Последно това, с което съм запознат, се монтираше дренажната система и се очаква да се постъпи към последната фаза на засяване. Но до септември - октомври няма да можем да влезем на базата просто защото това е технологичното време за работа", каза още той.

startphoto.bg
6 снимки

"Всички искахме да отидем в Турция, но практиката показва, че и Черно море не тренираха последните години там, ЦСКА 1948 тази година остават тук. Няма да са перфектни условията, но ще се опитаме по най-добрия начин да се подготвим за новия полусезон. Всички мачове са с точни дати, но с мястото на провеждане и часа ще се съобразим с времето", заяви спортният директор на Локомотив Пловдив.

"С Етър може би ще играем в Стара Загора. Със сигурност няма да пътуваме до Търново", заяви Пиргов.