Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев взе приза за Играч на мача, след като реализира попадение и направи асистенция при успеха с 2:1 над Царско село.

„Много слабо първо полувреме за нас. Не влязохме добре в мача. Беше много нервно. Знаехме, че Царско село имат проблеми със състава. Някои бяха наказани, други боледуват. Не знам дали се бяхме настроили, че ще е лесен мач и че Царско село няма да е този отбор, който е. Направихме си тежък мача. Най-важното е, че победихме. Можеше да инкасираме гол, но не се получи. Това, което съдбата ни взимаше в предишните двубои, днес ни го даде. Важни първи три точки за сезона“, заяви Илиев.

„Не сме постоянни. Напипваме промени в схемата и изпълнителите. Много голяма е конкуренцията. Това е положението. Трябва да работим и да сме по-постоянни. Това ни направи този отбор, който бяхме през последните две години. Побеждавахме с лекота. Сега е нормално, защото шест титуляра ни напуснаха. Нашата сила и стил е да пресираме. Имаме бързи футболисти. Красива или грозна, победа е. Важни три точки, защото в първите кръгове имахме толкова. Също беше важно да влезем в дербито с победа, защото щеше да е много затормозяващо. Да добием самочувствие. Надявам се лесно да си вземем мача за купата и послед дербито е много важно. Амбициите ни са да вземем купата, защото можем да кажем, че това е нашия турнир, защото спечелихме два поредни трофея. Миналата година бяхме на косъм да се изправим срещу Лудогорец на полуфиналите. Моите уважения към Родопа Смолян, но това е напълно преодолим съперник“, добави още той.