Нов футболист ще се присъедини към подготовката на Локо Пловдив в Боровец днес. Става въпрос за родения на 6 септември 1997 година французин Муса Сумаре. Той е израснал в Париж, но родителите му са от Мали. Според един от най-популярните спортни интернет портали Transgermarkt.com Сумаре е започнал тренировки с Б отбора на ПСж в началото на месеца. 

Възможността обаче да подсили носителят на Купата на България и да се наложи в елитната футболна дивизия го е поблазнила и заедно с агента си той е организирал пътуването си до София, за да може да премине проби в състава на Бруно Акрапович. 

Сумаре е започнал кариерата си в Ред Стар Париж, но първите му изяви при мъжете са в италианския Нурезе, след което минава през Виртус Бергамо, швейцарския Киасо, преди да се завърне във Франция и да остане един сезон в Шатору (Лига 2). Последният му клуб е бил Бобини, който напуска заради кризата с COVID-19. 

Сумаре може да играе на три позиции като най-добре се чувства в зоната на десния защитник. Използван е като десен външен и ляв външен халф. Той впечатлява със сериозната си физика и атлетизъм. 

В същото време стана ясно, че Бруно Акрапович е отхвърлил за състава си французина Мохамед Брахими, който в момента кара проби в Царско село. Спортно-техническото ръковдство на "черно-белите" продължава да търси вътрешен халф и нападател. / "Меридиан Мач" 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.