Любимецът на феновете и на Локо Пд, и на Лудогорец Христо Златински сподели очакванията си пред „Мач Телеграф“ за предстоящата среща между двата тима.

„Очаквам да стане един наистина интересен мач. И двата тима играят добър футбол и се надявам да стане резултатен двубой. Локомотив имат сили да победят Лудогорец. Особено след последния мач, който изиграха „черно-белите“ срещу ЦСКА. Имат всички предпоставки да стигнат до успех. Срещу „червените“ нямаха късмет, но играха добре. Лудогорец играе също много стабилен и класен футбол в момента. Не мисля, че сгъстеният цикъл на разградчани може да им повлияе. Те са свикнали, а и аз като бивш футболист винаги съм предпочитал да играя мачове през няколко дни. По-добре е от един дълъг тренировъчен процес през цялата седмица. Лудогорец разполага с дълга и конкурентна скамейка. Не мисля, че това, че са играли в четвъртък с Рома ще им се отрази, а и минаха достатъчно дни и са се възстановили. Предимството на шампионите е опитът, който трупа в Европа всяка година и самочувствието, което имат, както и увереността. От другата страна предимството на Локо е, че мачът е на „Лаута“ и стадионът по всяка вероятност отново ще е пълен. Надявам се атмосферата да е също толкова хубава, както беше и на мача с ЦСКА. В играта на Лудогорец не виждам слабости. Наистина са в много добра форма. Играят много агресивно и атакуващо. Не мисля, че имат страна, която можем да я отличим като по-слаба. При Локо може би в завършващата фаза има какво да се желае. Има мачове в които отбора вкарва повече, но все пак има какво да се желае. Играчите на Александър Томаш създават ситуации, но трудно отбелязват“, заяви той.

„Локо влезе в серия от три мача без победа и съм на мнение, че могат да я прекъснат точно в този двубой. В такъв мач не може да има фаворит никога. Това е дерби и не се знае нищо. Ето пример и в мача с ЦСКА. Едно положение реши срещата, въпреки по-добрата игра на „смърфовете“. Непредсказуеми са тези мачове. Мисля, че този отбор на Локомотив може да стигне много далеч. Трудно може да се гони титлата, защото е къса скамейката. След зимата при една добра селекция е възможно всичко да се промени. Ще бъде много трудно, но за челната тройка мисля, че спокойно може да се бори този отбор на Локо. Хубаво е, че има повече конкуренция за титлата, както и за местата даващи право да играеш в Европа. Лудогорец играят наистина много стойностен футбол. Но конкуренция през сезона ще срещнат в лицето на Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Локо Пд“, заяви още Златински, който в момента е треньор на „Лаута“.