Христо Крушарски, който все още е основен акционер в Локомотив Пловдив, разказа пред „Мач Телеграф“ какво се случва в Аржентина, където е в момента след загубата на Лионел Меси и компания от Саудитска Арабия на Световното първенство в Катар.

„Такава мъка не съм виждал! Траурът продължава и днес. Много е тежко. Пълно мъртвило. Световните агенции и социалните мрежи са пълни със снимки. С думи е трудно да се опише. Такъв рев няма… По време на мача, който бе в 7 сутринта местно време, по улиците и куче не можеше да се срещне. Работният ден бе отложен. Във фабриката имам 40 работника и ми е трудно да ги гледам така сломени. Дойдоха като за погребение. Който не е бил тук, той не знае какво е футболът в Аржентина, Бразилия, където отивам другата седмица, а и в цяла Южна Америка. Няколко пъти говорих в последните със заместник-кмета в Мендоса. Той ме убеждаваше, че хората в Аржентина не се тревожат нито за инфлацията, нито за каквито и да е кризи, стига Аржентина да печели. Убедих се, че е прав. В момента обаче шокът буквално блокира цялата държава. Плачат така, сякаш е умрял президента. Покъртително!“, свидетелства популярният бизнесмен.

Getty/Gulliver images
93 снимки

Той обаче е свидетел на лагер за таланти, който е видял в понеделник.

„Имаше организиран камп за деца от 7 до 12 години на едно стадионче с три тренировъчни игрища, каквито в Локо Пловдив още няма. Сигурно имаше 100 автобуса, които доведоха над хиляда участника. Не можах да видя всичко, защото имах и други ангажименти, но децата бяха наблюдавани от треньори и скаути на клубове от цялата страна. Сигурен съм, че някои от тях ще са следващите национали. Хубаво ще е, ако и нашите отбори създават бази, с които да привличат децата. Мащабът може да е различен, но ефектът със сигурност ще е положителен“, каза още Крушарски пред „Мач Телеглаф“.