Ръководството на  Локомотив Пловдив направи жест към една от местните болници в град Пловдив. „Черно-белите“ ще подпомогнат УМБАЛ „Свети Георги”, която от 23 март разкри банкова сметка за набиране на средства за апаратура, консумативи, медикаменти и предпазни средства във връзка с диагностиката и лечението на пациенти с коронавирус.

Като най-голямата болница в страната и ключова за Южен Централен Регион УМБАЛ „Свети Георги” е на първа линия в борбата с COVID-19 и нейните служители безотказно ще се грижат за заболелите от вируса.

Лечебното заведение разчита на съпричастността на пловдивчани и на жителите на съседните области, които в най-трудните си моменти се обръщат за медицинска помощ именно към УМБАЛ „Свети Георги”.

Спортният директор Георги Иванов заяви следното за lokomotivpd.com:

„Това е един жест, с който да подпомогнем една от най-големите болници в страната и да дадем нашия принос в борбата с COVID-19. Президентът Христо Крушарски ще дари сумата от 10,000 лева за нуждите на лечебното заведение.

Говорихме индивидуално с всеки футболист за намаляване на заплатите, като всички се съгласиха. С част от тези пари ние ще подпомогнем УМБАЛ „Свети Георги“.

Всички се надяваме това да отмине по-бързо и да се завърнем към нормалния си начин на живот.“

Всеки може да се включи в събирането на даренията на следната банкова сметка:
IBAN: BG25SOMB91301011684105
BIC: SOMBBGSF
Общинска банка, филиал Пловдив
Основание: За закупуване на апаратура, медикаменти и други за превенция и лечение на COVID-19