Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов говори за амбициите в клуба след спечелената Купа на България срещу ЦСКА, бъдещите входящи и изходящи трансфери, възнагражденията на играчите в българския футбол и други интересни теми.

Lap.bg
13 снимки

"От 1 година отборът се развива във възходяща линия. Ние няма да се откажем от титлата. Лудогорец има най-добрият отбор. Ние няма да се предадем. Призивът на собственика е да има игра. а не победи и резултати. Всичко е възможно. Има 2 мача. Трябва да сме реалисти. След загубата от Берое ще е по-трудно, но няма да се откажем", започна той.

"Не смятам, че ЦСКА е по-голям дразнител. За 1 година бихме всички ЦСКА. ЦСКА 1948, след това ЦСКА-София. Малкото ЦСКА. Надяваме се да бъдем добре подготвени. Доста футболисти се отпуснаха малко повече. Надявам се сега всички да бъдат мотивирани. Търсим задължителна победа", заяви Иванов.

"Имаме хора, които трябва да освободим. Някои хора не се представиха, както очаквахме. Нуждаем се от нападател. На другите позиции ще преценяваме. Изчакваме да свърши първенството, за да може вече да влезнем в преговори с всички, които сме набелязали", продължи спортният директор.

"Ако беше в нормален сезон, с нормална подготовка, с 15-16-17 човека щяхме да изкараме сезона. При това положение с пандемията и 2 седмици подготовка, голям брой мачове, трябват ротации. Затова трябва да намерим правилните футболисти. Ако ползваме само едни и същи, се получава умора, контузии. Надявам се да можем да издържим. Нормално беше в мача срещу Берое да не сме толкова свежи през второто полувреме", сподели легендата на българския футбол. Той добави, че Милош Петрович и Йосип Томашевич са преподписали с клуба.

"Зимата взехме футболисти, които дадоха класа на Локомотив. Смятам, че дадоха всичко от себе си, но не очаквахме повече. Нядяваме се сега да вдигнат нивото на отбора", уверен е Гонзо.

"Нямали сме преговори с играчи на Берое. Има български футболисти, с които сме говорили, но това не значи нищо", допълни бившият нападател в "Пресклуб България".

"Не искам да коментирам Левски. Не е моя работа. Много пъти футболисти искат преди да са дали. Ние в България нямаме футболист, който да заслужава 50 хиляди лева. Когато взимаш голяма заплата, трябва да покажеш на терена, че заслужаваш голяма заплата. Трудно е за собствениците, защото като даваш големи заплати, спортът е математика...рекламодатели, тв права. Когато се развие футболът като бизнес, тогава може да се дават големи заплати. Крушарски е прав, че трябва да има таван за заплати", твърд е пловдивчанинът.

"Това ,което излезна като информация, тримата, които имат симптоми, а не че са болни са Пиргов, Карагарен и Муслинович. Имат симптоми. Това не е сигурно. Имат температура, боли ги гърлото. Сигурно има сезонни вируси със същите симптоми. Направили сме всичко възможно да са изолирани", увери той.

"14, 16 отбора, плейофи, има си предимства и недостатъци. От 6 до 10 място за какво играят? Мисля, че не е нужно да обясняваме колко отбора трябва да са. Българският футболен съюз трябва да реши. Който и формат да е, най-важното е да има феърплей", искрен е 43-годишният Иванов.

"В момента ние сме говорили с Крушарски, ако в Локомотив разберем за някой (замесен в корупция), убеден съм че този футоблист повече няма да играе. Към всеки трябва да сме безкомпромисни. Независимо колко отбора има, винаги ще се намерят негавити и позитиви. В Изпълкома трябва да бъдат всички или никой. Защото като са 3-4, всеки дърпа чергите към себе си, защото няма как да няма някой, който да има пристрастия към своя отбор. Не е важно кой е човекът, а каква идея има. Не е важно точно как се казва. Също има важност дали има бизнес планове, но в крайна сметка е важно какво ще предложи за развието, колко е смел. Не за едни да си майка, а за други мащеха.", изтъкна директорът.

"Много е важно да направим базата, за да можем да развиваме школата. При положение, че имаме 12 отбора на едно и също игрище, е много трудно да търсиш качество. В Бъглария има много талантливи деца. В крайна сметка в днешно време уличния футбол го няма като в тогавашния вид с двата камъка. Имаше много футболисти. Трупахме физически качества без да тренираме на терена. В днешно време е много важно да имаме и добри треньори, добри условия за работа", разкри възпитаникът на "чернобялата" школа.

"Не става въпрос за проект на треньорите, а за качества. В България станаха прекалено много. Взимат някакъв лиценз. Отварят школа...Има 100 школи. Ние нямаме кадри, които да обучат децата. Това което си казваме, Крушарски го каза. Кметът Здравко Димитров ще направи всичко възможно базата да се получи така както искаме, но в крайна сметка всички бюрократични пречки, забавят нещата. Ние в лицето на кмета имаме пълната подкрепа", завърши бившият стрелец на Локомотив Пловдив.