Жан-Кристиян Гомис и неговият агент за обявили пред ръководството на Локо (Пд), че ще бъдат коректни и ще дойдат в Пловдив, за да уточнят ситуацията около гиганта. Неговият контракт е бил с опция за продължаване с още един сезон едностранно от клуба и тя е активирана.

Треньорът Александър Тунчев иска Гомис, който се пребори с Малембана за титулярно място в края на миналия сезон, да остане на „Лаута“. Самият играч наскоро обяви, че ще се опита да си намери отбор във Лига 2 на Франция, но в крайна сметка е приел да се върне в България. Очаква се неговият агент да договори увеличение на заплатата.

От клуба са склонни на отстъпка в тази посока, тъй като първоначално Гомис е приел да играе срещу скромно възнаграждение и искал да се пребори за своя шанс за изява. Той бе привлечен от Бруно Акрапович и след кратък период на адаптация успя да се утвърди като част от ядрото в състава.

Локомотив тренира в Пловдив и вчера, а от утре заминава на лагер в Боровец.

Повече подробности четете в днешния брой на „Мач Телеграф”.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.