ЦСКА 1948 победи с 3:2 Локомотив Пловдив в контролна среща, която се игра на терена на Царско село и трябваше да запълни едноседмичната пауза и за двата отбора. Те ще играят мачовете си от турнира за Купата следващата седмица.

Днес старши треньорите на двата отбора Любослав Пенев и Александър Томаш направиха доста ротации в съставите си, като пуснаха и млади играчи. Иван Сулев и Даниел Маджаров се представиха много добре за "черно-белите".

Срещата беше изгледана от финансовия благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов, който пристигна на стадиона заедно с оперативния директор Стойчо Младенов. На срещата беше и един от най-известните футболни агенти в България Николай Жейнов, както и от скаути на френския Гинган и на английския Блекпул.

Пловдивчани откриха резултата още в 5-ата минута чрез Ивайло Димитров, който получи подаване от ляво от Джовани и с пета излъга вратаря Генадий Ганев. Десет минути по-късно украинският нападател на домакините Евгений Сердюк получи топката от ляво на атаката, напредна няколко метра и с диагонален удар изравни резултата с изстрел покрай плонжа на вратаря Илко Пиргов. Само след още четвърт час игра Ангел Бастунов вкара за 2:1 и направи пълен обрат.

Пет минути след началото на второто полувреме Алекс Колев от трудна позиция стреля с глава, но извади топката в аут. Иначе Колев направи доста добро второ полувреме и впечатли с движение и отиграване с едно докосване.

В 59-ата минута Локомотив изравни благодарение на гол с глава на Йосип Томашевич. Атаката беше подхваната от Преслав Боруков, който влезе през второто полувреме и също спечели много топки в предна позиция. Той комбинира с Георги Каракашев, който отдясно подаде на задна греда и там Томашевич, също влязъл след почивката, се разписа.

Четвърт час преди края на мача ЦСКА 1948 стигна до успеха благодарение на гол на Реян Даскалов, който беше най-съобразителен при добавка. Джонатан Перейра стреля от фал, Пиргов отби, а добавката за 3:2 беше на защитника на "червените".

До края на мача и Локомотив можеше да стигне до трети гол, но неточност в последния пас към Боруков им попречи да изравнят.