В края на изминаващата 2023-а година ще погледнем назад, за да си припомним какво се случи по българските терени. Със сигурност един от отборите, който направи силно впечатление, беше Локомотив Пловдив.

„Черно-белите“ стартираха втория полусезон от кампанията 2022/2023 пред новата си трибуна „Бесика“. Тимът успя да влезе в първата шестица за плейофите, а в края на сезона възпитаниците на Александър Томаш завършиха на петата позиция в крайното класиране.

През лятото в отбора се завърна нападателят Георги Минчев, а новият сезон за Локомотив стартира с градско дерби срещу Ботев, което завърши наравно 1:1. Последваха обаче мигове за историята за „смърфовете“, които напомниха за шампионския сезон 2003/2004. През септември Локомотив беше първи със спечелени 19 от 21 възможни точки, а в ролята на лидер на състава определено влезе бразилското крило Джовани Маркес, който завърши полусезона с шест гола и пет асистенции - първи и по двата показателя в отбора.

Тимът беше записал девет поредни победи и общо 11 мача без поражение, преди да дойде първата загуба за кампанията при домакинството на ЦСКА (0:2). До края на полусезона обаче Локомотив спечели едва два от осемте си мача преди зимната пауза. „Черно-белите“ отпаднаха и от турнира за Sesame Купа на България след поражение от Лудогорец в Разград с 0:4.

След загубата от Левски с 0:3 на „Герена“, в началото на месец декември, изпълнителният директор на Локо Пд - Павел Колев, направи скандални разкрития за сериозни проблеми в ръководството на тима и финансовото състояние на клуба.

В крайна сметка, отборът от „Лаута“ завърши есенния полусезон с успех с 3:0 над Пирин Благоевград, който оставя момчетата на Томаш на четвърта позиция, със седем по-малко от лидера Черно море.

Със сигурност остават доста въпросителни около това, което очаква клуба през пролетта, а дотогава може да видите най-интересното от Локомотив Пловдив за 2023-а година в прикаченото видео.