Георги Василев - Гочо си спомни за успеха над градския съперник 7:3 преди 46 години. Това се случи, след като в събота Локомотив победи Ботев в градското дерби с 6:0. Вижте какво каза легендата на "черно-белите" в ефира на DIEMA SPORT в предаването "Домът на футбола". 

"Това за публиката на Ботев това беше голяма тъга. Не съм очаквал такъв резултат, това е дербито на града, за моя радост никога не съм падал с толкова голове. Радост е, не сме очаквали такава разгромна победа", коментира Василев.

"Психиката също влияе, за такъв дерби-мач трябва да имаш здрава психика, страхът в такъв мач не трябва да присъства. Достатъчно е да знаеш срещу кой играеш, трябва да си спокоен, много качества трябва да притежаваш", добави той.

"За моя радост не съм падал от Ботев с толкова голове, но съм бил Ботев с толкова голове. Давайте повече на пас, затова не се получи да ги бием над 10 гола. За мен мачът беше дерби, Ботев беше голям дразнител, дали съм вкарал, дали съм подал, беше важно да победим, когато биеш ходиш като победител, като паднеш не е много хубаво. При 3:1 за нас, пишеше 1:3, можеше да вкараме над 10 гола", добави още легендарният играч на Локомотив.

"Вкарах още в първия си мач срещу съперника, голяма радост беше за мен, трябва да си спокоен в този двубой, срещу моите приятели над Ботев винаги съм бил радостен да ги победим. Нямам никакъв страх от Ботев. Локомотив в момента е добър отбор, може да се замеси в борбата за първото място. Възможно е, отборите в челото всички са равностойни, не се знае как ще свърши първенството", каза още Василев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.