Един от героите за Локомотив Пловдив от финала за Купата на България срещу ЦСКА – Лукас Салинас сподели преживяванията си след успеха пред бразилските медии. 24-годишният халф се вписа идеално в тима на Бруно Акрапович след пристигането си през февруари.

„Това беше уникално изживяване. Пристигнах в Локомотив в средата на сезона. Играх на четвъртфиналите и полуфиналите, които бяха в два мача за Купата на България. След това финала се решаваше в един двубой. Това беше много трудна среща, дотолкова, че накрая беше решена след изпълнение на дузпи“, заяви Салинас пред радио „Крузейро FM 92.3“.

Той разказа и за начина, по който бе възобновено първенството.

„След рестарта на шампионата бяха допуснати фенове на трибуните, които заемат 30% от капацитета на стадионите. Властите казаха да има дистанция, но ние знаем, че във футбола е сложно хората да спазват разстояние един от друг. Феновете не зачитат това. На финала за Купата на България имаше 12 000 души, а съоръжението е за 40 000. Имаше достатъчно хора“,добави бразилецът.

„Адаптирането ми беше по-лесно, отколкото си мислех. По-сложно е с езикът, но от щаба превеждат всичко на английски и всичко е наред. В отбора има португалец (б.а. Динис Алмейда) и аржентинец (б.а. Лукас Салинас), с които си станах приятел. Общо взето си помагаме. След финала срещу ЦСКА говорих с двама от техните играчи – Густаво Бусато и Рафаел Енрике. Бяха много тъжни след загубата, но проведохме добър разговор. Хубаво бе да поговоря с бразилци“, сподели Салинас.

Лукас е в Европа от четири години като игра за португалски тимове. Сега спечели Купата на България с Локомотив Пловдив и ще има шанс да участва в квалификациите на Лига Европа.

„Това е много качествен скок. Играх във второто и третото ниво в Португалия и това е част от моята история. Няма как да се изтрие. Това ще остане за винаги в паметта. След три кръга шампионатът в България приключва. На 22 юли ще играем за Суперкупата срещу шампиона Лудогорец, а на 5 август първенството се подновява“, заяви бразилецът.

Лукас Салинас разкри и кой е клубът на сърцето му: „Това е Сао Бенто. Дължа много на този отбор, защото ми даде възможност да играя. Клубът на моя град, който ще покрепям винаги“, каза бразилецът.