Фенове на Локомотив влязоха на среща с кмета Здрвко Димитров в заседателната зала на Община Пловдив тази сутрин. На нея присъства и общинският съветник Атанас Узунов, който дълги години бе директор на "черно-белите". Преди това привържениците се събраха пред Общината и обявиха исканията си. Първоначално кметът поиска 10 души да влязат, но впоследствие разреши на всички, които дойдоха пред Общината да бъдат допуснати до залата.
 
Ето какво казаха фенове на Локомотив:
 
"Поводът е предложението 22 млн да се дадат на един компроментиран строител за завършване на един стадион на булевард "Източен". Кметът иска в края на мандата си да задължи с 22 милиона общинския бюджет за следващите години. Това застрашава редица обекти в града, включително и нашият стадион.
 
Искаме финансов одит на строителството на този стадион. Смятаме , че отпуснатите средства досега биха били достатъчни за завършване на двата стадиона.
 
Относно стадион Локомотив в края на февруари ще излезнат сметките и ще е ясна количествено- стойностната сметка. Искаме да се направи одит и на нашия стадион и да се види къде какво е нужно, за да може два инфраструктурни проекта да бъдат завършени.
 
Днес е началото, ще видим какво ще се случи. Нямаме очаквания. В зависимост от това какво ще се случи, ще решим как да действаме. Смятаме, че това е поредното безумие на кмета Здравко Димитров. Искаме да призовем всички пловдивчани да реагират.
 
Колегите от Коматево казват, че не искат пари. На сесията на 9 февруари ще видим какво ще направят".