Отборите на Славия и Локомотив Пловдив преустановиха победните си серии в efbet Лига, след като направиха равенство – 1:1, помежду си в мач, игран на стадион „Славия” в София. Двата гола паднаха след почивката, като и двете попадения бяха от дузпи. Първо в 74-ата Димитър Илиев реализира, след като малко по-рано Петър Витанов бе препънат от Венцислав Бенгюзов, за да може в 80-ата минута Славчо Шоколаров да бъде фаулиран от Йосип Томашевич и да има дузпа за „белите”.

На повторенията не се потвърди достоверността за това къде точно е нарушението срещу халфа на „белите”, но в крайна сметка Галин Иванов изравни резултата, след като бе точен от наказателния удар.

Така Локомотив Пловдив се изкачи временно на второто място с 33 точки, една повече от третия Левски (32), докато Славия остана пети с 23 точки, на две зад четвърти ЦСКА, който е и с мач по-малко преди изиграването на дуела на „червените” с Черно море по-късно в следобеда на вторник.


Отзивите след мача:

Кушев: Смятаме, че имаме доста готови играчи от Славия за националния на България

Акрапович: Цяла България ще се смее на дузпата на Славия

Димитър Илиев: Не се получи добър мач


40 снимки

На стадион "Славия" можеше да се забележи присъствието на националния селекционер Георги Дерменджиев. В ложите на стадиона също така своите места бяха заели президентите на двата отбора - Венцеслав Стефанов и Христо Крушарски, както и спортният директор на гостите - Георги Иванов - Гонзо. Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов също наблюдава дуела, а край него бе седнал и Велислав Вуцов.

Тъжна новина покоси лагера на "белите", след като бащата на наставника на отбора - Златомир Загорчич, бе починал. Това бе причината срещата да бе водена от Мартин Кушев, който е първи заместник на Загорчич.

Срещата започна с надлъгване между двата тима, като ранни опасности пред двете врати нямаше. Първата такава дойде в 13-ата минута, след като Славчо Шоколаров бе непокрит пред дъгата. Халфът не се посвени да стреля и го стори с острота, но ударът бе уловен от Мартин Луков.

Четири по-късно Динис Алмейда се извиси в наказателното поле на „белите” след центриране от ъглов удар на Георги Илиев, но ударът му с глава премина край страничния стълб на Георги Георгиев. В 20-ата стражът на Славия направи спасяване след удар на Ален Ожболт.

Ситуациите намаляха напълно към края на първата част, а в 35-ата Малембана пое топката вдясно и поде мощен рейд. Той комбинира с Ожболт, който с плътен удар с левия крак опита да открие резултата, ала топката профуча над напречната греда.

В 42-ата минута дойде най-чистата възможност за носителя на Купата на България. Гостите изпълниха бърз свободен удар, след като Умарбаев видя вдясно Бирсент Карагарен. Националът на България върна остро топката в наказателното поле, където откри Ожболт. Словенският нападател на Локо стреля веднага, но топката се отби в страничната греда на Георги Георгиев.

В 51-ата минута пък Бирсент Карагарен стреля по диагонала опасно, но блестяща намеса на Попадийн предотврати работа на Георги Георгиев. В 72-ата минута пък гостите получиха наказателен удар. Това стана благодарение на Петър Витанов, който направи рейд отляво, а Венцислав Бенгюзов първо го задържа, след което срита. Зад топката застана Димитър Илиев, който със самочувствие изведе „смърфовете” напред – 1:0 за Локо Пд.

Славия тръгна да атакува мощно вратата на гостите, а Радослав Кирилов имаше чудесен шанс в 76-ата да изравни резултата, но ударът му бе крив от изгодна ситуация.

Така се стигна до 80-ата минута, когато Славчо Шоколаров бе видян от Иванов и тръгна към наказателното поле. Йосип Томашевич го препъна и той падна, за да може Стоянов да отсъди дузпа за домакините. При видеоповторенията не се потвърди, че фаулът е „вътре”, но все пак дузпата бе факт, а Галин Иванов изравни – 1:1.

В самия край на мача добра възможност се откри пред Аралица, който стреля добре с глава, ала топката прелетя край страничния стълб на Славия. По този начин сериите на двата тима от победни победи приключиха, като равенството бе справедливият резултат в „Овча Купел”.

СЛАВИЯ СОФИЯ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:1

0:1 Димитър Илиев (74'-дузпа)

1:1 Галин Иванов (81'-дузпа)

Стартовите състави на двата отбора:

Славия: Георги Георгиев - Петър Патев, Емил Виячки, Милен Гамаков, Христо Попадийн - Славчо Шоколаров, Яис Карабельов - Георги Йомов, Галин Иванов, Цветелин Чунчуков - Радослав Кирилов

Треньор: Златомир Загорчич

Локомотив Пловдив: Мартин Луков - Дейвид Малембана, Динис Алмейда, Стивън Езе, Йосип Томашевич - Петър Витанов, Парвиз Умарбаев - Георги Илиев, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев - Ален Ожболт.

Треньор: Бруно Акрапович

Стадион: "Славия" (София)

Съдия: Ивайло Стоянов.