Двамата футболисти, които карат проби в Локомотив Пловдив - нападателя Дамани Камара и лявото крило Жоел Бопесю, ще останат при „черно-белите“ поне до средата на следващата седмица.

Идната сряда, 20 януари, пловдивчани заминават на лагер в Приморско, като дотогава треньорът Александър Тунчев и щабът му трябва да са взели окончателно решение дали да ги привлекат.

lokomotivpd.com
22 снимки

В контролата в четвъртък срещу Марица и двамата показаха добри неща, като Камара дори отбеляза гол. Американският таран е роден на 19 февруари 1996-а в Ню Йорк, но израства в Гвинея, като основно е играл в по-нискоразредни тимове - американския ФК Кълъмбъс (2018), немския Тюркспор Аугсбург (2018/2019) и пак зад Океана в Мичиган Старс (2019) и Атлантик Сити (2020).

Бопесю е роден на 25 януари 1995 година в Киншаса (ДР Конго), но има френски паспорт. Той е юноша е на Тулуза и Шатору, а впоследствие играе за местните Арл-Авиньон, Епинал и Кале, а след 2018-а започва преминава във ФК Скопие, а след това минава и през Работнички Скопие, Рига и Двов, а последно през есента е бил във Франция - в Канет Русийон.