Локомотив Пловдив продължи своята успешна серия в контролните мачове, след като победи Пирин Благоевград с 1:0 в събота. Това бе трети пореден успех в предсезонната подготовка за „черно-белите“, след като отборът спечели още срещу своя втори отбор и ЦСКА 1948 с резултат 2:1. Голът в мача с Пирин бе отбелязан от защитника Хорхе Сегура в 80-ата минута, възползвайки се от грешка на вратаря Марио Кирев.

Lap.bg
27 снимки

Въпреки успехите, отборът изпитва трудности в атака, особено след напускането на ключови играчи като Джовани Маркес, Алфа Конте и Георги Минчев. Треньорът Александър Томаш експериментира с изцяло български състав през първото полувреме, но се забелязват пропуски в атаката. Играчи като Божидар Костадинов и Петър Андреев все още не могат да компенсират липсата на ефективност в последните 30 метра пред вратата.

За да реши тези проблеми, ръководството планира да привлече нови футболисти. Очаква се през следващата седмица в Пловдив да пристигнат двама офанзивни играчи от водещо европейско първенство, одобрени от Томаш. Преговорите се водят от спортния директор Илко Пиргов, който е успял да се справи с перипетиите, появили се по време на разговорите.