Двама от напусналите Локомотив в края на миналия сезон – Кристиан Илич и Давид Малембана имат желание да се завърнат в състава на пловдивчани. Защитникът и халфът са се свързали лично с треньора на „черно-белите“, за да намерят път обратно към „Лаута“.Плановете на футболистите след като изтекоха договорите им с Локомотив бяха да си намерят по-платежоспособни клубове, но това така и не се е случило до този момент.

Илич е водил преговори с клубове от Серия „Б“ и елита на Нидерландия, но така и не е осъществил трансфер, нито към Апенините, нито към Ниската земя, информира БНР.

Давид Малембана бе силно желан от Берое през лятото, но се надяваше да получи оферти от Германия и в крайна сметка, няколко месеца по-късно също се оказал без отбор по подобие на хърватския си бивш съотборник. Лошата новина за Малембана е, че клубът вече има няколко нови защитници и място за националът на Мозамбик трудно би се освободило.

Дори и да се освободи място за двамата, предвид надвишения бюджет за заплати в клуба, то думата за тяхно евентуално завръщане, няма да е само на старши треньорът Александър Тунчев, но и на собственика на тима Христо Крушарски.

Кристиан Илич е искан още от Арда и Черно море. Неговото желание е да се обвърже само до края на този сезон. Хърватинът е склонен на трансфер при „моряците“ и дори се говори, че си е купил директен самолетен билет за Варна. Халфът е тренирал индивидуално през цялото лято и е уверил, че няма да има нужда от много време, за да навлезе в оптимална форма.