Футболист №1 на България Димитър Илиев коментира избора си и как се чувства.

"Разбира се, това е най-голямото признание за един футболист, най-важната индивидуална награда, но без дублиране на успехите с Локомотив през тази година нямаше как да спечеля и тази година. Тази индивидуална награда е усилие на целия клуб и на всички момчета в съблекалнята. Общо взето това е благодарение на тях", коментира Илиев.

"До последния момент не знаех, имаше момент на изненада, миналата година се изненадах повече, Валентин Антов - моят подгласник също направи силна година и заслужаваше да спечели, Антон Недялков също е утвърдено име може би като най-добрият български защитник", добави той.

"Винаги първият трофей се помни повече и е по-сладък, да спечелиш за втори пореден път е плод на постоянство, не се е отдавало на много футболисти и съм горд, че в две поредни години показвам постоянство. Чувствам се добре, като съм във форма ще давам всичко от себе си за клуба. Всяка изминала година отборът играе по-добре. Лично аз си поставям за цел да запазим това място на което сме в момента, ако отборът играе добре, моите игри също ще бъдат добри, човек е толкова голям колкото са му големи мечтите. Трудът, който се полага, се връща. Знаеш, че си оставил нещо зад себе си и си постигнал нещо", каза още Футболист №1 на България за 2020 година.

"Най-малко да задържим това място, трябва да сме реалисти, Лудогорец няколко пъти на полусезона няколко отбора заявяват амбиции, но в хода на сезона се показва кой има по-широка скамейка, кой е най-класният отбор, така че ние трябва да направим така, че да се преборим за тройката, което е основна цел. Сами вдигнахме летвата през последната година, фаворити сме за Купата, след като почти две години не сме губили мач", каза в заключение Илиев.