Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев влезе в историята, печелейки за втори пореден наградата за футболист номер 1 на България. Така той се изравни с Красимир Балъков, Георги Иванов-Гонзо, Александър Шаламанов, Димитър Пенев и Кирил Ивков, които също като него са двукратни победители в анкетата.

Локомотив Пловдив пък е единственият извънстоличен, чийто футболист печели в две поредни години наградата, пише „Мач Телеграф“. През 1972 и 1973 година това е постигал и легендата на „черно-белите“ – Христо Бонев – Зума. В това отношение Митко Илиев го настигна, но още има да го гони по победи в анкетата. Зума е бил три пъти номер 1 – освен двете споменати години, той печели и през 1969-а.

Българска асоциация на спортните журналисти
18 снимки

Друг интересен факт е, че двама от челната тройка се повториха с миналогодишното издание на анкетата. Освен Димитър Илиев и Антон Недялков бе сред призьорите на 2019-а, но тогава втори, а през 2020-а остана трети.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.