Нападателят на Локомотив Пловдив Димитър Илиев призна силното отборно представяне на „смърфовете” при успеха с 2:0 над ЦСКА. Илиев адмирира навлизането на ВАР у нас, твърдейки, че вече спорните ситуации ще се решават с лекота.

„Много ценна победа. остават ни два мача да си гарантираме второто място, което ще е огромен успех за нас. Започнахме сезона с апетит за тройката и рано постигнахме тази цел. На крачка сме от големия успех. Днес всеки един в отбора показа, че сме като личности много големи. Футболните качества са безспорни щом побеждаваме по този начин. Първото полувреме имахме проблеми, но втората част се успокоихме и напълно заслужено победихме. Излизаме следващия мач да си решим нещата срещу другото ЦСКА”, започна Илиев.

„Доста неща коригирахме на почивката. Бяхме далеч от ЦСКА, не бяхме компактни. Пресата ни не вървеше, а това е една от най-силните страни на нашия отбор. Знаехме, че когато сме под напрежение, ще грешим. Казахме си, че трябва да заиграем футбол, защото първото полувреме не изглеждахме добре”.

„Още в реално време видях дърпането. ВАР е добре за у нас. Отборите, които са ощетявани, получават възмездие. Това решава мача, адмирирам това решение. И срещу Лудогорец ще започне по-честичко да се свирят дузпи. Втората не знам какво я гледаха, но когато се разгледа, и да е допуснал грешка съдията, има шанс да я поправи. Понякога се изнервят футболистите, когато чакаме явни ситуации, но няма как всичко да е положително. Аз лично съм за ВАР”, констатира Илиев.

„Локомотив никога не е бил най-богатият клуб, никога не е бил толериран и да е с най-добрите условия. Футболистите винаги са показвали, че са мъже. Всички заслужават уважение и шапки долу за отбора. Това, което правим с бюджет, който е многократно по-малък от другите отбори, е страхотно. Не всичко е пари. Правим така, че да сме горди и феновете да са така. Мисля, че Локо отдавна не е бил толкова силен на терена и сплотен като отбор”, завърши Димитър Илиев.