ЦСКА съумя да спести поне 100 000 евро от привличането на новия треньор Бруно Акрапович, след като босненецът успя да договори с Христо Крушарски разтрогването на договора си с Локомотив Пловдив без финансови претенции.

В неделя вечерта обаче това не е било никак сигурно. Причината е, че в договора на треньора няма никаква клауза за разтрогване при по-добра оферта или негово желание, каквито информации имаше.

Това било договорено устно между Акрапович и Крушарски. Бизнесменът бил посъветван да поиска поне 100 000 евро, за да пусне треньора, който има договор за още две години. Крушарски обаче не е последвал съвета.

"Няма такава клауза, но аз все пак съм човек, който като каже на някого "Да", си спазва думата. Подкрепям го и му желая успех, щом така е решил. Не искам такива пари. Аз не гледам така на нещата", каза Крушарски пред "Мач Телеграф".

Днес Акрапович ще подпише споразумението с Локомотив за разтрогване по взаимно съгласие и ще може веднага да подпише с ЦСКА-София. Срещата му с ръководството е по обед. На нея ще се уточнят всички подробности от битов характер. Босненецът държал да бъде настанен близо до базата в Панчарево, на която отборът тренира в повечето дни.
 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.