ЦСКА приема Локомотив Пловдив на Националния стадион "Васил Левски" в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Срещата стартира в 17:00 часа и ще бъде предавана по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно. Мачът ще бъде ръководен от Волен Чинков.
 
През есента ЦСКА спечели сблъсъка между двата отбора на "Лаута" с 2:0.
 
“Червените” са само на три точки зад лидера Лудогорец и продължават да преследват титлата. Тимът на Нестор Ел Маестро не показва убедителни игри, но е в серия от четири поредни победи. ЦСКА е отборът, допуснал най-малко голове до момента в efbet Лига - 13 и това е основният фактор, който ги държи в борбата за първото място.
 
Локомотив Пловдив е пети във временното класиране с 47 точки, след като бяха изпреварени от Левски. Тимът на Александър Томаш загуби три от последните си пет мача и постави под съмнение мястото си в топ 6 на редовния сезон. Пловдивчани са отборът, който е на второ място в родния елит по вкарани голове до момента. В 26 срещи имат отбелязани 44 попадения. За сметка на това обаче са допуснали цели 30 в своята врата - повече от който и да е друг отбор от първата шестица.
 
ЦСКА ще е без наказания си капитан Амос Юга, който получи деветия си жълти картон в гостуването на Локомотив София и ще пропусне 2 мача. За свободното място в титулярния състав Ел Маестро ще избира между Станислав Шопов и Тобиас Хайнц, ако е възстановен напълно. Гостите също имат проблеми - заради наказание извън групата остана Мартин Паскалев, а Йоан Баи е контузен.