Локомотив Пловдив и ЦСКА се изправят един срещу друг в двубой последния кръг на плейофите на Първата шестица в efbet Лига за сезон 2023/2024. Срещата на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“ стартира в 20:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо. Мачът ще бъде ръководен от дебютиращия в елита рефер Любослав Любомиров.

„Черно-белите“ се предадоха във финалните кръгове на първенството, като записа четири поредни загуби и е в серия от общо шест поредни мача без успех. Това доведе и до раздялата със старши треньора Александър Томаш през седмицата, макар че специалистът подписа нов договор с клуба по-рано през сезона. Малко след раздялата, обаче, Томаш обяви, че все още има действащ договор с Локомотив и ще продължи да го изпълнява, докато не бъде прекратен.

Иначе, „смърфовете“ обявиха, че в днешния последен ще бъдат водени от треньорите в спортно-техническия щаб Константин Мирчев и Христо Колев. Домакините не играят за нищо, но спокойно може да се стигне до нова капитулация срещу ЦСКА.

„Червените“ също поднесоха доста разочарования на феновете си в края на сезона, след като дори не успяфа да се пребори за второто място в първенството след загубата с 0:1 от Черно море на Националния стадион в четвъртък. Така всички усилия ще бъдат насочени към баража и днешната среща ще бъде полазвана като загрявка да решителния двубой за място в квалификациите на Лигата на конференциите, като това може да стане с хубава игра срещу „смърфовете“. Съперник на столичани в баража ще бъде или Арда, или ЦСКА 1948.

В тима на Локомотив след наказания се завръщат капитанът Димитър Илиев и Кристиан Пашов. При ЦСКА ситуацията е по-тежка, след като Фернандо Каранга и Густаво Бусато, който получи червен картон срещу Черно море, са наказани, докато в лазарета остават Юрген Матай и Мартин Стойчев, а Брадли Де Нойер бе изваден от треньора Стамен Белчев от състава.

По-рано през сезона двата отбора си размениха п една победа като гост – ЦСКА надделя в Пловдив с 2:0, а след това Локомотив си тръгна с трите точки от София след успех с 2:1.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


20:30 часа | ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЦСКА

efbet Лига, плейофи, Първа шестица, пети кръг

Главен съдия: Любослав Любомиров, град Перник

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив


Вероятни състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (3-5-2): Мартин Луков – Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Тодор Павлов – Оливер Камдем, Христо Иванов, Евандро Коста, Мартин Райнов, Ангел Лясков – Мичи Нтело, Димитър Илиев

 Старши треньор: Христо Колев

ЦСКА (4-2-3-1): Димитър Евтимов – Иван Турицов, Браян Кордоба, Християн Петров, Сейни Санянг – Амос Юга, Джонатан Линдсет – Георги Чорбаджийски, Тобиас Хайнц, Улаус Скаршем – Матиас Фаетон

Старши треньор: Стамен Белчев