Четири са кандидатите да строят стадион "Локомотив" в Пловдив. Това стана ясно, след като днес в общината бяха отворени офертите. Компаниите изявили желание със съответните документи са - "Артстрой" ООД, ДЗЗД "Спортклуб - Лаута" с водещ партньор "Некст Лоджистикс" ЕООД, "ГБС - Пловдив" АД и "Рудин" ООД.

В поръчката влиза проектиране и строително-монтажни работи по трибуните - "Бесика", "Спортклуб" и южната трибуна. Стойността е 12 млн. лв. Средствата са осигурени от държавата.

По заданието на общината стадион "Локомотив" трябва да стане модерно спортно съоръжение за минимум 14 000 зрители и да отговаря на критериите на УЕФА за провеждане на междунродни футболни срещи, а също така за концерти на открито и други масови мероприятия. Максималният срок за избор на победител е 4 месеца. От общината се ангажираха да го определят по-рано, за да започне работа по стадиона на, който тренира и играе Локомотив Пловдив.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.