Наставникът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович похвали своите момчета за желанието и характера при 1:1 срещу Ботев Пловдив в едно от големите дербита на 8-ия кръг в първенството. Хърватският специалист заяви, че насред „Лаута” дерби не е имало, тъй като единствено неговият тим се е стремил да играе футбол и да гони победата.

„Доволен съм много от моя отбор. Поздравих момчетата, защото от началото на сезона навъртяхме много мачове. Вече не съм сигурен за точната бройка, а днес видях желание и страст в представянето на играчите”, каза Акрапович пред DIEMA SPORT.

„Днес нямаше победител и това го намирам за несправедлив резултат. За дерби са нужни два отбора, а днес имаше само един тим на отбора. Само късметът не ни стигна, за да вземем успех.”

„Ритъмът на мача беше много бавен. Допуснахме ранен гол и после трябваше да се пренастройваме. Ние обаче добре знаем каква е ситуацията в това дерби. По никакъв начин Ботев не ни застрашаваше. Допуснахме грешка при гола, не бяхме максимално концентрирани. Това не се случва за първи път. Работим в тази насока. След това обаче взехме нещата в свои ръце и можеше да победим.”

„Тази пауза (за националните отбори – б.р.) ни е много нужна. Имаме късмет, защото нямам контузени играчи. Мога да разчитам на всичките си състезатели. Играчите работят дисциплинирано и следват задачите, които им задаваме. На 100 процента изпълняват поставените задания. Ще дам на играчите заслужена почивка, а после се събираме в четвъртък, за да работим отново.”

„Не искам да говоря за противника. Ние излязохме с голямо желание. Нашите фенове заслужават комплименти, заслужаваха силен мач. Казах на почивката, че играем по същия начин, ще отбележим гол и ще спечелим мача. Да, втори гол не отбелязахме, но пък вкарахме достатъчно усилия”, заяви Акрапович.