Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович говори след победата на „черно-белите“ над Етър с 3:1 във Велико Търново.

„Знаех, че мачът няма да е лесен. След като имахме двубой в четвъртък, малко почивка и пътуване до Велико Търново. Но знаехме за характера на момчетата. Говорихме много и тренирахме тактически. Етър играят мотивирано и знаят как да създават положения. Ние също имахме добри шансове. Мачът можеше да отиде и в друга посока. Така беше и в двубоят им срещу Лудогорец Всеки мач трябва да се взима на сериозно. Можехме да вкараме още голове, но е важното, че спечелихме трите точки“, заяви Акрапович.

„Повлия и на двата отбора това, че двубоят можеше да бъде отложен. Информацията, която получават играчите. Няма как да предпазиш футболистите от това, защото и те четат медиите. Не знаехме дали ще се играе мача часове преди това. Поздравявам треньорът им, защото е намерил начин да мотивира по този начин играчите си. Оставиха сърцата си на терена. Пожелавам всичко да е наред и да се оправят футболистите им“, добави още той.

„Всичко е заедно – физическа, психическа нагласа. Когато си уморен губиш концентрация. Опитахме се да дадем задачи на терена. Противникът имаше много положения, защото губехме концентрация. Няма лесни мачове. Трябва да намериш собствената си мотивация. Това се изисква от нас треньорите. Трудно е да играеш срещу такъв отбор, който играе с дълги топки, а ни обичаме късите подавания. Играем нашия стил и няма да го променяме. Искам нашите фантастични фенове да са доволни и да събираме точки“, каза Акрапович.