Ботев Пловдив изпрати писмо до Локомотив Пловдив във връзка с предстоящото дерби от 9-ия кръг на efbet Лига Ето и съдържанието на писмото:
 

"Във връзка с предстоящото Дерби на Пловдив между отборите на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив от 9-ия кръг на Първа лига се обръщаме към Вас с въпрос относно бройката билети, които ще бъдат отпуснати на феновете на Ботев Пловдив.
Осъзнаваме тежките времена на COVID-19, в които живеем и нуждата от спазване на противоепидемични мерки. В същото време, футболът е за феновете и е необходимо да се намери най-доброто решение, за да може привържениците на двата тима да се насладят на Дербито и да подкрепят своите любими отбори.
Решението за броя билети зависи изцяло от отбора на Локомотив Пловдив и в случая противоепидемичните мерки няма как да бъдат оправдание за нисък брой билети за феновете на Ботев Пловдив.
Най-добрият пример за това, че решението зависи изцяло от Локомотив Пловдив, е изиграният мач от 7-ия кръг на Първа лига между отборите на Локомотив Пловдив и Левски София.
В посочения мач, при действащите и в момента противоепидемични мерки, в сектора на гостуващия отбор имаше над 1000 фенове. Ние смятаме за нормално решение, в името на феърплея, същият брой фенове да бъде допуснат в сектора за гости и на Дербито на Пловдив.
Всякакво друго решение и ощетяване на нашия отбор и нашата публика би означавало, че гостуващите отбори не са поставени при равни условия на стадион "Локомотив".
Надяваме се на коректно отношение в името на Дербито на Пловдив и мачът да бъде решен на зеления терен. Нека феновете се насладят на дербито, а по-добрият отбор на терена да победи и да зарадва своите привърженици.
Информираме Ви, че кореспонденцията ще бъде публична и писмото ще бъде публикувано в нашите официални информационни канали.

С уважение,
Даниел Серехидо - изпълнителен директор на ПФК Ботев АД", написаха "жълто-черните"


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.