Отборът на Ботев Пловдив ще получи 40 800 повече от съгражданите си от Локомотив за стадиона си. Това стана ясно вчера, след като излязоха подробности за предложението, направено от кмета Здравко Димитров за подпомагане на двата клуба. Парите ще бъдат гласувани в сряда.

За Ботев са отредени точно - 2 860 800 лв. От тях 2 000 000 лева са за закупуването на седалки. 90 000 за подобряването на терена. Останалата част от сумата се отпуска за привеждането в експлоатация на зоните от първата част на проекта за завършване на „Колежа“.

Антон Узунов
60 снимки

Локомотив Пловдив пък ще получи пък  2 820 000 лева, които ще бъдат разходвани за: изготвяне на технически проект за официална трибуна, ; изготвяне на технически проект за вертикална планировка; изграждане (строителство) на вертикална планировка, изграждане на тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.

При „черно-белите“ точните разбивки ще бъдат направени по-късно, става ясно от документите, които ще бъдат внесени за гласуване. Целта е да изпълни и предаде инвестиционния проект във фаза Технически проект само за три етапа, съгласно сключения с Община Пловдив договор по смисъла на вече издаденото строително разрешение от месец май 2021 година.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.