Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че държавата ще подкрепи финансово частни стадиони или общини, които инвестират в нови съоръжения. Борисов посети Пловдив, където коментира отпуснатите средства от държавния бюджет за довършването на стадион "Христо Ботев" и стадион "Локомотив" и уточни, че с финансовия министър Асен Василев са взели решение за подпомагане на изграждането на още съоръжения. 

Там, където има частни стадиони или общини, където имат заделени пари, ако те образно кажат „10 милиона“ и ние ще ги подкрепим с 10 милиона – държавата. Ако сложат 50, примерно Левски решат да сложат 50 -  и държавата ще даде 50, както и за ЦСКА, за да може не само Пловдив да се фука с тези съоръжения, а да имат и другите отбори, заяви лидерът на ГЕРБ на стадион "Христо Ботев" и честити съоръжението на феновете на Ботев (Пловдив).

Тридесет и три и половина милиона сме издействали с Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанасов, Пеевски. Така, както съм обещал на този град, за този стадион и виждате какво се случва. Искам да честитя на феновете на Ботев, на техните футболисти. Това, което обещахме с кмета, със строителите, с обществеността, под зоркия поглед на всички вас - да имате едно прекрасно съоръжение и то вече е пред очите ви. Ако накрая пак е необходимо, имаме уговорката с финансовия министър, ще се завърши докрай. Поетите обещания, към днешна дата ги има в бюджета и са по сметката на град Пловдив, каза още Борисов.

Малко след това той посети и стадион "Локомотив", където бе посрещнат от легендата на "черно-белите" Христо Бонев и отново подчерта, че държавата отпуска 42 милиона лева за съоръжението.

За стадион "Локомотив" се дават 42 милиона лева. Да продължите строителството на тази трибуна и всичко, каквото трябва. Радвам се да ви видя. От вас зависи - наблюдавайте, строите, гледате, изпълнявате качествено, за да може феновете да се радват на едно добро съоръжение. Ако с тези пари го направите, за 100-годишнината да имате нов стадион мисля, че е добре за фенската маса на Локо Пловдив, обобщи Борисов./ БТА