Футболистът на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен бе извикан за първи път в националния отбор на България. Играчът на "черно-белите" е в разширения състав на Красимир Балъков след редица отлични мачове с екипа на клуба си. Карагарен се съгласи да говори за официалния сайт lokomotivpd.com след като научи добрата новина.

"Изключително много се радвам, че съм сред избраниците на Красимир Балъков за предстоящите двубои с Черна гора и Англия. Това ми е първа повиквателна и за мен ще е огромна чест да играя за България."

"Първи ме поздравиха Бруно Акрапович и моите съотборници. Бяхме на режим в София, като научих новината броени часове преди шампионатния ни мач с Витоша. Собственикът Христо Крушарски също ми се обади и ми пожела успех."

"След финала с Ботев за Купата, мачовете в Лига Европа и тези в efbet Лига, селекционерът явно е решил да ме повика, за което му благодаря. Черна гора и Англия са много добри отбори, но България винаги играе само за победа. Смятам, че имаме сили да ги изненадаме и да зарадваме родните фенове", заяви Карагарен.