Отборът на Берое се наложи с минималното 1:0 над Локомотив Пловдив в едно от дербитата на 10-ия кръг на efbet Лига. Старозагорци грабнаха трите точки благодарение на попадението на резервата Омар Камара, дошло само три минути преди последния съдийски сигнал.

Така Берое събра актив от 16 точки и се изкачи на петото място във временното класиране. В същото време Локомотив Пловдив прекъсна серия от пет поредни мача без загуба и остава на 12-ото място с едва 7 пункта.

След спокойни първи няколко минути, в които двата тима не предприемаха излишни рискове, първото чисто положение в срещата дойде в 6-ата минута и бе на сметката на Берое. Александър Цветков се опита да немери Даниел Генов с дълъг диагонален пас отдясно, Биков не успя да пресече подаването, а крилото на Берое излезе очи в очи с вратаря на гостите. Генов имаше възможност на два пъти да обстрелва вратата на „смърфовете”, но и в двата случая не сполучи. При втория с ключова намеса се отличи Милош Петрович, който изби в ъглов удар.

• Вижте кой е Играч на мача!

LAP.bg
27 снимки

В 21-ата минута Берое отново бе много близо до откриване на резултата. Серкан Юсеин изведе по отличен начин Кийлън Лебон отляво, който надбяга цялата отбрана на гостите. Той навлезе мощно в наказателното поле и се озова очи в очи с вратаря на гостите. Лебон стреля по диагонала, но Рейдър успя да избие, но в тялото на своя съотборник Шакил Сно, който като по чудо не си реализира автогол. За негов късмет обаче, топката премина встрани от вратата и излезе в корнер.

Отборът на Петър Колев продължи да бъде по-активният на терена и този, който създаваше по-интересните и опасни положения в мача. От своя страна гостите от Пловдив трудно изграждаха атаките си и рядко стигаха до наказателното поле на своя противник, където да създадат нещо опасно пред Генадий Ганев.

Удар на Димитър Илиев от близо 20 метра бе блокиран от защитник на Берое, а Кристиан Гомис стреля много неточно с глава в продължението на първата част.

От своя страна домакините изпълниха цели шест корнера пред вратата на Лукас Рейдър, но така и не успяха да затруднят стража на гостите.

През втората част възпитаниците на Александър Тунчев значително увеличиха оборотите и на свой ред се настаниха по-трайно в половината на старозагорци.

Бирсент Карагарен успя да сътвори нещо интересно пред вратата на Берое само секунди след влизането си в игра. Той проби много добре отдясно и центрира във вратарското поле, където обаче Димитър Илиев бе надигран от Реан Даскалов и не успя да стреля.

Венсан Марсел също имаше добра възможност, но късметът не бе на негова страна. След подаване на Карагарен от корнер, Марсел стреля с глава на близката греда, но след рикошет в защитник, топката излезе в нов ъглов удар.

Всичко в мача бе решено в 87-ата минута, когато резервата Омар Камара реализира.  След центриране на Лебон отляво, отбраната на гостите не успя да реагира добре и да изчисти топката. Гомис игра с глава, но прати коженото кълбо в Камара, който след като обработи топката, стреля под плонжа на Рейдър за 1:0.

FT / БЕРОЕ – ЛОКО ПД 1:0Програма Резултати Класиране

1:0 Камара 87'


еfbet Лига, 10 кръг

Стадион: „Берое”, Стара Загора

Рефер: Драгомир Драганов, Варна


Берое: 33 Генадий Ганев , 5  Омар Сако, 6 Александър Цветков (к), 10 Даниел Генов, 11 Алиун Фал, 17 Реян Даскалов, 19 Александър Василев, 20 Стив Фуртадо , 21 Кийлън Лебон, 27 Абубакар Тунгара, 30 Серкан Юсеин

Старши треньор: Петър Колев

Локомотив Пд: 71 Лукас Рейдър, 2 Олексий Биков, 20 Милош Петрович, 4 Кристиан Гомис, 34 Петър Витанов, 39  Парвиз Умарбаев, 7 Шакил Сно, 33 Йосип Томашевич, 61 Венсан Марсел, 14 Димитър Илиев (к), 10 Георги Минчев

Старши треньор: Александър Тунчев