Футболистът на Локомотив Пловдив Бабакар Дион разкри, че идолът му от неговите младежки години е Роналдиньо. Интересите на играча обаче не се ограничават само до любимата игра.

“Моят фаворит беше Роналдиньо. Радостта, с която той играеше, неговите финтове, но и настроението около него, той беше толкова щастлив, когато е на терена. Той обичаше играта”, сподели Бабакар Дион пред DIEMA SPORT.

Освен бразилския футболист, сред играчите, на които симпатизира 25-годишният играч на „смърфовете“, са Тиери Анри и Зинедин Зидан.

Бабакар Дион вече мисли за годините след активния футбол. Футболистът е записал и учи бизнес мениджъмнт в Гент.

„Баща ми винаги ми е казвал, че трябва да имаш план „Б“, защото никога не знаеш какво може да ти поднесе животът. Той ме накара да се запиша в университет. Учих бизнес мениджмънт, от това се интересувам. Опитах се да го комбинирам с футбола, бях със специален статут, имах възможност да избирам датите за изпитите си, според програмата на отбора“, сподели още Бабакар Дион.

В един момент обаче се налага да избира, затова към момента се е посветил на футбола и Локомотив Пд. Нападателят обаче не крие желанието си на по-късен етап да се сдобие с диплома.

Какво още разказа за себе си Бабакар Дион вижте във видеото.