Арда приема Локомотив Пловдив във втория двубой от неделната програма на елитната efbet Лига. Кърджалийци и пловдивчани започват двубоя си в 15:15 часа на „Арена Арда“.

Срещата може да гледате в ефира на DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим мача между двата тима минута по минута.

„Сините“ преследват място в топ 6, като в момента се намират само на 4 точки от ЦСКА 1948 – последният във въпросната най-горна половина. В отбора на Александър Тунчев имаше известно текучество през зимата.

Арда се подсили с Петър Петров, Чинонсо Офор, Борис Тютюков, Феликс Ебоа Ебоа и Борислав Цонев. Другият брат Цонев – Радослав, обаче вече не е част от клуба, както и Умар Сако, Иван Дичевски, Преслав Боруков и Мартин Стойчев – повечето от които продадени.

През зимната си подготовка кърджалийският тим постигна две победи, две равенства и две загуби.

В Локомотив Пловдив също бе интересно през двата месеца пауза. Петима са новите в състава на Александър Томаш – Йоан Баи, Мичи Нтело, Мартин Луков, Йоан Баи и Владимир Медвед. Тръгнаха си обаче някои основни футболисти като Джовани, Алфа Конте и Георги Минчев, а също и Кристиан Мендоса и Лео Сена. За изненада, Динко Хоркаш все още е част от клуба въпреки големия интерес от Полша.

Отсъстващ за пловдивските „железничари“ е Ефе Али, който търпи наказание.

Локомотив със сигурност не иска да си спомня предишната визита в Кърджали, която загуби с 0:5. Дали може да има сходен резултат, за който и да е от двата отбора сега – предстои да проследим.