Арда посреща Локомотив Пловдив във важен двубой в битката за седмото място в плейофната фаза на efbet Лига. Двубоят на „Арена Арда“ ще стартира в 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от срещата в Кърджали.

В предишния мач от първенството Арда стигна до равенство 2:2 като гост на Берое в Стара Загора. Треньорът на кърджалиици Стамен Белчев няма да може да използва за днешния мач Светослав Ковачев, който е наказан, но добрата новина е, че Алекс Петков е на линия, въпреки че бе заменен принудително срещу заралии. Наставникът на тима сподели, че седмото място не е целта на отбора. Арда е в серия от пет поредни мача без победа.

Локомотив Пловдив стигна до две точки в първите си три мача, откакто Александър Томаш пое тима. От своя страна младият специалист заяви, че отборът не е готов за участие в Европа.

След загубата от ЦСКА 1948 в миналия кръг клубът подаде жалба срещу съдийството.

В момента ръководството на „черно-белите“ води разговори с Кристиан Гомис и Парвиз Умарбаев за удължаване на договорите им.