Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш говори след поражението от Ботев Враца като гост с 0:2 в мач от 18-ия кръг в efbet Лига. Наставникът на „смърфовете“ бе изключително ядосан, защото мачът се е провел на лошия терен и заяви, че „отборът трябваше да бъде воден от треньор по водна топка или ски-алпийски дисциплини.

„Искам да поздравя домакините от Ботев Враца, защото се опитаха да създадат условия. Събраха ни преди мача с делегата и Христо Янев. Всичко се направи явно от Футболния съюзи този мач да се изиграе. Преди години Станимир Стоилов призоваваше да оправим терените – те ни се смяха, но резултатите от това са налице. Това не оправдава загубата“, заяви Томаш.

„Домакините ни победиха, защото успяха да си вкарат ситуациите. От доста време забелязвам тенденция срещу Локомотив. Трябва да се вземат мерки, искам да ми се обясни игра с ръка в наказателното поле какво е. Не ме е яд за загубата, яд ме е за футболистите, защото се трудят и всичко се обезсмисля на такъв терен“, каза още той.

„В момента, в който разбрах, че се натиска да се играе този мач – промених състава. Но цялата ни работа отива по дяволите“, призна наставникът на Локомотив Пловдив.

„Независимо какви ще се условията, на „Герена“ ще се играе футбол. При мач на такъв терен отборът трябваше да се води от треньор по водна топка или ски-алпийски дисциплини“, завърши Томаш.