Наставникът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, даде любопитно интервю след победата с 3:0 над Етър Велико Търново. По-рано днес стана ясно, че специалистът и неговият щаб са подписали нови договори с пловдивчани до 2026 година.

Томаш разкри, че решението му е продиктувано от магията, която витае около клуба и любовта на собственика Христо Крушарски към „смърфовете”.

„Поздравявам всички майки и жени. Да бъдат здрави и обичани, да обичат. Защото за нас мъжете без жени е трудно”, започна своето интервю след срещата Томаш.

„Що се отнася до мача. Различен мач от гледна точка на психология, събитията, които се случиха последните месеци, не само двете загуби. Мисля, че с Хебър доминирахме, но поведението в мача с Крумовград не ми хареса. Променихме схемата на игра. Не може да тренирал едно нещо постоянно и да го промениш веднага. Трябва време”, сподели наставникът на пловдивчани.

„Локомотив поема по нов път. Днес имахме три млади момчета в състава. Знаехме как ще играе съперника. Етър ни затваряше добре през първото полувреме. Трябват ни по бързи решения, когато сме с топката. Далеч сме до това, което искам да виждам Резултатът не отговаря на показаното. Ще градим нов отбор”, каза още специалистът.

„Ще изляза с обръщение към локомотивската общност. Нещото, което ме накара мен и екипа ми да продължим, е че видях , че Крушарски дълбоко  в сърцето си обича Локомотив. Тази магия тук, независимо кой е треньор и собственик, тази магия държи този клуб.

Когато искаш да налагаш да налагаш млади играчи, трудно ще гоним цели, но целта на собственика е да станем шампиони. Той иска да вижда Локомотив изграден със собствени кадри. Този процес е дълъг. Енергията, която има тук помага на тези момчета. Ще търсим млади и опитни футболисти”, сподели още Александър Томаш.