Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш заяви, че ситуацията в клуба е динамична и много неща се променят. Наставникът говори пред медиите преди началото на зимната подготовка на „черно-белите“. Участие в брифинга взеха още изпълнителният директор Павел Колев и спортният директор Илко Пиргов. 

„Ситуацията в Локомотив е динамична. Година и девет месеца. Много неща се променят. Аз съм професионалист. Казал съм моето мнение, естествено, че искам да имаме лагер в чужбина, но се съобразявам със ситуацията. Не се знае какво ще се случи в следващите 20 дни. Няма с какво да се оправдаваме, трябва да работим. Виждам ентусиазма в хората и те ми казват: „спокойно, това е Локомотив“, заяви Томаш. 

„Ако всичко е наред с медицинските му прегледи, Мартин Райнов ще подпише договор с нас. Ще има повече футболисти на проби. Не може да си позволим ние да си избираме футболисти. Ще търсим играчи, с които да се подсилим. Зависи от това кой ще си тръгне. За момента имаме четирима на проби, за които ще преценим“, каза още старши треньорът на „черно-белите“. 

Томаш обърна внимание и на изходящите трансфери в клуба. 

„Незаменими няма. Клубът ще съществува без всеки един. Как ще се справим – ще работим, нямаме друга алтернатива. Ще бъдем гъвкави и ще работим. Говорихме си, че отстрани погледнато сякаш нещата са трагични, но трябва да вярваме, че може пък и да са по-добре от първия полусезон. Не можем да работим дългосрочно. Както подготовката, така и селекцията ще бъде ден за ден, но всичко е следствие. След месец нещата могат да бъде по-различни, но аз се концентрирам изцяло върху спортно-техническата част“, допълни наставникът на Локомотив. 

„Шампиони“, лаконично отговори Томаш на въпрос какви конкретни цели си поставя за втория дял от шампионата. 

Спортният директор на клуба Илко Пиргов заяви, че той и старши треньорът са искали лагер в чужбина, но отборът ще се опита да се подготви по най-добрия начин и на родна земя.

„Работи се по базата в квартал „Тракия“. Монтира се дренажната система на терените, но поне до септември или октомври няма да може да влезем на базата, защото това е технологичното време терените да са готови. Всички ние искахме да отидем в Турция, но практиката показва, че отбори като Черно море и сега ЦСКА 1948 остават да се готвят в България. Няма да са перфектни условията, но ще се опитаме по най-добрия начин да се подготвим за новия сезон“, обясни спортният директор на Локомотив.