Локомотив Пловдив ще получи 750 хиляди евро за трансфера на Мартин Луков в Ал Тай. Отборът, който си осигури промоция за елита на Саудитска Арабия, търси спешно подсилване на всички постове.

Според вестник "Оказ" сделката с "черно-белите" за Луков е на стойност 750 000 евро (1 500 000 лева) и ще бъде рекордна до този момент за клуба. Националът на България ще завари в новия си отбор само един чужденец - Дани Амора, който е бразилец. Основната цел на ръководството бе да задържи треньора Мохамед Ел Куки.

Създаденият през 1959 година клуб не може да се похвали с много успехи, ако не се брои, че е ставал три пъти първенец на Втора дивизия, пише "Мач Телеграф". Ал Тай е от град Хаил, който е изграден в оазис насред пустинята Неджд. "Рицарите на Севера", както феновете наричат любимците си, играят домакинските си срещи на стадион "Принц Абдул Азис бин Мусаед" и са принудени да делят с вечния си съперник - Ал Джабалаин.

Луков пропусна почти цялата пролет, след като получи сериозна травма в крака. Сделката с Ал Тай ще влезе в сила, след като той мине медицински тестове и подпише официално. "Черно-белите" пък ще трябва да търсят още един опитен вратар освен Илко Пиргов.

Още новини може да четете в днешния брой на Мач Телеграф.