Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович говори на пресконференция преди неделното градско дерби с Ботев от първия кръг на efbet Лига. Босненецът сподели, че е със смесени чувства, че отборът му стартира с такъв мач кампания 2020/2021, но подчерта, че възпитаниците му са подготвени и са го доказали в сблъсъка с шампиона Лудогорец за Суперкупата на България. Той допълни, че Петър Витанов вече е добре и няма никакви кадрови проблеми в състава.

"Радвам се, че започваме с такъв важен мач, въпреки че, ако мачът е по-нататък, ще успеем да влезем в по-добра форма. Подготвени сме за мача и го показахме на финала за Суперкупата. Надявам се да повторим отново такъв силен мач, какъвто изиграхме срещу Лудогорец", разкри наставникът.

"Витанов е добре, всички играчи са здрави и това е много добре за отбора. Ботев взеха доста нови качествени момчета, надяваме се това да не е пречка пред нас. Изгледах контролата им с Етър и разузнах отбора", продължи той.

"Искаме да играем добър футбол, за да може на феновете да им е удоволствие да дойдат на мач. Надяваме се скоро всичко да се нормализира и всички привърженици да могат да присъстват, защото това е много важно за нашите играчи. Когато няма мотивация от феновете, няма как всичко да дойде на 100%", каза специалистът.

"Аз по принцип не правя прогнози, преди Суперкупата се шегувах. Бяхме се подготвили за два варианта и затова изпратих Пиргов да загрява, но Митко Илиев явно имаше против и вкара фантастичен гол. Надявам се да направим добър мач срещу Ботев и да бием. Нямам проблем да гледам мача от трибуните на Коматево, защото съм наказан. Ще направим преди това тренировка. Единствената разлика е, че Тунчев ще изведе момчетата", допълни Акрапович.